YGS-LYS Sınavlarına Hazırlık

TED Polatlı Koleji Özel Anadolu Lisesinde Üniversiteye yönelik çalışmalar, Rehberlik, Ölçme- Değerlendirme ve akademik bölümlerle işbirliği içinde yürütülmektedir.
Yurt içi ve yurt dışı üniversitelere yönelik danışmanlık hizmeti okulumuzun kadrosunda, bulunan Rehberlik Hizmetleri bölümü tarafından sürdürülmektedir. Üniversiteye hazırlık çalışmaları 9. sınıftan itibaren düzenli olarak konu tarama testleri deneme sınavları ile sürdürülmekte sınavlarda alınana sonuçlara göre mesleki ve akademik rehberlikler yapılmaktadır.

10. ve 11. sınıflarda öğrencilerimizin ilgi ve yeteneklerine göre destek programları uygulanmakta sınava katılacakları alanda hazır olmaları sağlanmaktadır.
12. sınıfta müfredata uygun olarak akademik takvim içerisinde sürdürülmektedir. Yükseköğrenimle ilgili olarak öğrenci ve velilerimize tanıtım toplantıları yapılmaktadır.
Öğrencilerimizin sınav hazırlığı çalışmaları okulumuz tarafından takip edilerek değerlendirilir. Veriler okul idaresi, ders öğretmenleri, öğrenci ve veliler ile yapılan toplantılarda paylaşılır. Düzenli olarak yapılan deneme sınavlarında aldıkları sonuçlar karşılaştırılarak gerek duyulan etüt çalışmaları yapılır. “üniversite tanıtım gezileri” düzenlenerek öğrenci ve velilerin yükseköğretim kurumlarını detaylı olarak tanımaları sağlanır. Mezunlarımız ile bir araya gelinerek toplantılar düzenlenir. Mezunlarımız deneyim ve önerilerini öğrencilerimizle paylaşırlar. TED Polatlı Koleji Mezunlar Derneği sosyal ve kültürel etkinliklere öğrencilerimizle olan dayanışmayı sürdürür.