TED POLATLI KOLEJİNDE İKLİM İÇİN OKUL GREVİ

İklim değişikliğine karşı mücadele için Türk Eğitim Derneği’ne bağlı 38 okulun 31 bin öğrencisi ile eş zamanlı olarak 29 Mart Cuma günü Okulumuzun bahçesinde grevdeydik. 16 yaşındaki İsveçli Greta Thunberg’in başlattığı okul boykotlarını destekleyen öğrencilerimiz, herkesi iklim değişikliği ile ilgili sorumluluklarını yerine getirmeye davet etti.
Tüm dünyada Z Kuşağının başını çektiği küresel bir harekete dönüşen “İklim İçin Okul”, “Gelecek İçin Cuma Günleri” adı altında gerçekleştirilen Okul Grevleri, gezegeni yok oluş sürecine sürükleyen politikalara dur demeyi amaçlıyor.
TED Polatlı Koleji olarak bütün öğrencilerimiz 29 Mart 2019 Cuma günü 2. ders saatinde kendi elleriyle hazırladıkları dövizlerle iklim değişikliğinin geldiği noktaya dikkat çekerek, dünyamız sadece 1,5°C derece daha ısınırsa insanlığın geri dönüşü mümkün olmayan bir yıkımla yüz yüze kalacağını haykırdılar.

150   29 Mart 2019