TÜRKİYE ZEKA OLİMPİYATLARINA TED POLATLI KOLEJİ DAMGASI

Milli Eğitim Bakanlığı, Türk Beyin Takımı ve Yeditepe Üniversitesi işbirliği ile bu yıl üçüncüsü düzenlenen Türkiye Zeka Oyunları Olimpiyatları 21-23 Mart tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirildi. Yarışmanın eleme etabına katılan Türkiye’nin 81 İlinden 2500’e yakın öğrenciden 200’ü İstanbul’da yapılan finallere katılmaya hak kazanmıştır.
 Türkiye’nin zeki, sorun çözme yeteneği yüksek, düşünen ve sorgulayan gençlerini ortak bir platformda buluşturmayı hedefleyen olimpiyatlar 4 kategori halinde düzenlenmiştir.
Matematik kategorisinde öğrencimiz Yunus Emre Özel Türkiye 1.si,
Görsel kategoride öğrencilerimiz Seymen Koyuncu, Türkiye 2.si Tunahan Turgut Türkiye 3.sü,
Mekanik kategoride öğrencimiz Yunus Emre .Özel Türkiye 3.sü olmuşlarıdır.
 Olimpiyatlar genelinde ise Robert Koleji öğrencisinin ardından TED Polatlı Koleji Lise öğrencimiz Yunus Emre Özel Türkiye 2.si, Tunahan Turgut ise Türkiye 6.sı olarak bizleri gururlandırmıştır.
 Öğrencilerimizi ve kendilerini yarışmaya hazırlayan TED Polatlı Koleji  Matematik Zümre Başkanı Derya Aydoğan ile matematik öğretmenlerimizi kutlar teşekkür ederiz.

198   25 Mart 2019